Difüzyon MR Nedir ?


  • Difüzyon Mr Nedir Sorunun en genel cevabı olarak, beyin dokusun içerisinde yer alan protonların (hidrojen atomları) gerçekleştirmiş olduğu difüzyon hareketlerine karşı hassas olan özel bir görüntüleme tanı yöntemidir denilebilir. Kan akımının kritik seviyenin altına inmesi, o alan içindeki protonların ise difüzyon hareketlerinin düşmesine (sitotoksik ödem) sebep olur.

    Difüzyon Mr Nedir ?

    Hasara uğrayan beyin dokusu (enfarkt-inme-felç), difüzyon MR görüntüleme yöntemiyle hassas bir şekilde detaylıca görüntülenebilir. Diğer tanı yöntemlerine göre sahip olduğu üstünlük, görüntülerin hızlı bir biçimde elde edilmesi ve x ışınları kullanılmadığı için radyasyonsuz olarak gerçekleştirilmesidir. Difüzyon MR yöntemi sayesinde enfarkt erken dönemde rahatlıkla görüntülenebilmektedir. Bu yöntem dokularda yer alan su moleküllerine dayanmakta, moleküllerin gerçekleştirmiş olduğu difüzyon hareketleri incelenmektedir. Sonomed Görüntüleme Merkezi ile Difüzyon mr nedir konusu hakkında merak ettikleriniz için iletişime geçebilirsiniz. Randevu almak için bize telefon butonlarından ve iletişim formlarından ulaşabilirsiniz.

    simdi_ara

    MR Bilgi için Formu Doldurabilirsiniz

    Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca ilgili bilgilendirmeyi okudum. Belirtilen kapsamda verilerimin işlenmesini kabul ediyorum.
    Ticari İletişim Aydınlatma Metni doğrultusunda, tarafıma tanıtım, bilgilendirme, pazarlama amacıyla ticari elektronik ileti gönderilmesini kabul ediyorum.

    Difüzyon MR sayesinde, kafatası içerisinde yer alan kistik yapılar birbirinden ayırt edilebilmekte, tümöre bağlı gerçekleşen omurga basısı nedeniyle oluşan kırıklarda ise iyi huylu ve kötü huylu tümör incelemesi yapılabilmektedir. Ayrıca, MS hastalığında aktif plak ayrımında da difüzyon MR kullanılabilir. Difüzyon Mr nedir sorusundan sonra bu emar görüntüleme yönteminin nasıl gerçekleştiği hakkında kısa bilgiler verebiliriz.

    Difüzyon Mr Nasıl Çekilir?

    Difüzyon MR tanısı için özel MR cihazına ihtiyaç vardır. Standart MR aletlerinde mikroskobik görüntüleme imkânı olmayabilir. Fakat difüzyon MR cihazları bu özelliğe sahiptir. Panel üzerinden alınan görüntünün doğrudan yansıtıldığı monitör sayesinde mikroskop da yer almaktadır. Hastadan doku örneği almadan mikroskobik inceleme imkânı sağlar.

    simdi_ara

    Hasta öncelikle cihazının alt bölümünde yer alan kızaklı yatağa dikkatlice yatırılmaktadır. Hastanın MR işlemi boyunca sabit bir şekilde kalması gerekir. Bununla birlikte görüntülenmesi yapılacak olan bölgenin rahatlıkla görüntülenebileceği bir konumda olmalıdır. Yatak harekete geçirilirken hasta hareketsiz bir şekilde yatakta kalır ve üst kısımda yer alan panel tarafından alınan görüntüler hem cihazın monitör ekranına hem de cihazda yer alan mikroskop ekranına yansıtılır. Bu düşen görüntüler konusunda yetkili bir teknisyen ve doktor tarafından detaylıca incelenir.

    Difüzyon MR görüntüleme yaklaşık olarak 15-20 dakika aralığında tamamlanabilmektedir.

    randevu_al

    simdi_ara